Δυσκολίες στην Εκμάθηση της Τούρκικης γλώσσας

Home Page Συζητήσεις Μαθήματα Δυσκολίες στην Εκμάθηση της Τούρκικης γλώσσας

Τοποθέτηση ετικέτας: ,

Αυτό το θέμα περιέχει 2 απαντήσεις, έχει 3 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από Φωτογραφία του/της KONSTANTINOS KONSTANTINOS 8 χρόνια, 2 μήνες πριν.

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • Φωτογραφία του/της turkology

  turkology

  said

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου σε διδασκόμενους της Τούρκικης γλώσσας επιπέδου Α1 έχει βγει το αποτέλεσμα ότι τους δυσκολεύει περισσότερο το μορφο-συντακτικό επίπεδο. Η Τούρκικη ως συγκολλητική γλώσσα διαφέρει αρκετά από την Ελληνική. Στην Τούρκικη γλώσσα υπάρχουν τα γραμματικά μονήματα τα οποία τοποθετούνται στη ρίζα σε μια καθορισμένη σειρά το ένα με το άλλο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλές μονολεκτικές ενότητες οι οποίες αποτελούταν από μια σειρά επιθημάτων, οι οποίες για να αναφερθούν στα Ελληνικά θα χρειαστούν περισσότερες από μια λέξεις ή ακόμα και ολόκληρες φράσεις. Άλλες δυσκολίες όσο αφορά το συντακτικό επίπεδο είναι ότι στη σύνταξη της τουρκικής γλώσσας σε κάθε σχεδόν πρόταση το ρήμα βρίσκεται στο τέλος της πρότασης σε αντίθεση με την Ελληνική που η θέση του ρήματος ποικίλλει. Το υποκείμενο στα τουρκικά προηγείται του ρήματος και βρίσκεται γενικώς στην αρχή της πρότασης. Στους επιθετικούς και ονοματικούς προσδιορισμούς το προσδιορίζον στοιχείο προηγείται του προσδιοριζόμενου, γεγονός που δεν συναντάμε πάντοτε στα ελληνικά. Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντήσατε εσείς κατά την εκμάθηση της τούρκικης γλώσσας ή όταν την ακούτε τι είναι αυτό που σας δυσκολεύει περισσότερο; Ας μοιραστούμε τις απορίες, τις δυσκολίες και τις γνώσεις μας!

  Φωτογραφία του/της nikoletta

  nikoletta

  said

  Έχω αρχίσει τα μαθήματα τούρκικων περίπου ένα μήνα τώρα! Επειδή μου άρεζε αυτή η γλώσσα παρακολουθούσα τη σελίδα σας και δεν δυσκολεύομαι πολύ τώρα στην αρχή. Το μόνο ίσως που είναι δύσκολο να κατανοήσω είναι οι πτώσεις. Πότε βάζουμε αιτιατική, πότε δοτική, πότε τοπική και πότε τίποτα απολύτως? Βρίσκομαι σε ένα μπέρδεμα αλλά πιστεύω πως σιγά σιγά θα το ξεκαθαρίσω. Κάποια ρήματα συντάσσονται μόνο με συγκεκριμένες πτώσεις, οπότε με τη χρήση θα μου είναι πιο εύκολα ελπίζω. Ευχαριστούμε πολύ για τη δουλειά που κάνετε για μας! Συνεχίστε έτσι!

  Φωτογραφία του/της KONSTANTINOS

  KATA THN ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ!!!
  ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η (Υ-ΑΝ/Υ-ΕΝ )…(DIΚ) ΚΛΙΤΗ ΜΕΤΟΧΗ!!

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

Ποιοι είμαστε.

Το turkology.gr είναι ένα καινούριο site το οποίο υποστηρίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τόσο την Τούρκικη όσο και την Ελληνική γλώσσα. Σκοπός του site είναι να διευκολύνει τους μαθητές της Τούρκικης γλώσσας σε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουν.

Είναι δωρεάν;

Όλα τα μαθήματα και βοηθήματα παρέχονται δωρεάν.
Ακολουθήστε μας : Twitter | Facebook
turkology.gr Copyright © 2012 All rights reserved.Developed by all-web.gr