Περίοδος της Τουλίπας στην Κωνσταντινούπολη

Posted by
|
Περίοδος της Τουλίπας στην Κωνσταντινούπολη

 

Η τουλίπα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «μόδα» στην Κωνσταντινούπολη όπου η Μητροπολιτική Δημαρχία Κωνσταντινουπόλεως ξοδεύει μεγάλα ποσά για να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη για 1 μήνα περίπου σε έναν μεγάλο κήπο από τουλίπες. Τι συμβολίζουν όμως οι τουλίπες και τι σχέση έχει αυτό το όμορφο λουλούδι της Ολλανδίας με την Κωνσταντινούπολη;

Η τουλίπα λοιπόν η οποία συμβολίζει την ευγένεια, καλοσύνη, συμπόνια, τέλεια αγάπη και τύχη έγινε δημοφιλής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επί του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Σύντομα άρχισε να στολίζει τους αυτοκρατορικούς κήπους. Με τον καιρό το όμορφο αυτό λουλούδι έγινε σύμβολο της Υψηλής Πύλης. Κατά τον 18ο αιώνα υπάρχει τεράστια αύξηση στη καλλιέργεια της τουλίπας καθώς το λουλούδι αυτό χρησιμοποιείτε σαν διακοσμητικό μοτίβο σε πολλά μέρη. Αυτή η περίοδος έμεινε γνωστή στην Οθωμανική ιστορία ως Περίοδος της Τουλίπας (Lale Devri).

Φέτος η Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Τουλίπας για έκτη συνεχή χρονιά στολίζεται με τουλίπες. Συνολικά έχουν φυτευτεί 4 εκατομμύρια 364 χιλιάδες τουλίπες στους κήπους, στις πλατείες και στα άλση της Πόλης! Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απριλίου από τον Δημάρχο Καντίρ Τόπμπας.

Για όσους προγραμματίζουν να επισκεφτούν την Κωνσταντινούπολη αυτή την περίοδο θα ήταν ιδανική μια βόλτα στο Άλσος του Έμιργκιαν όπου υπάρχουν οι περισσότερες τουλίπες οι οποίες προσφέρουν πραγματικά ένα «παραμυθένιο» τοπίο.

 

Ε.Ι.

Add a comment

Ποιοι είμαστε.

Το turkology.gr είναι ένα καινούριο site το οποίο υποστηρίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τόσο την Τούρκικη όσο και την Ελληνική γλώσσα. Σκοπός του site είναι να διευκολύνει τους μαθητές της Τούρκικης γλώσσας σε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουν.

Είναι δωρεάν;

Όλα τα μαθήματα και βοηθήματα παρέχονται δωρεάν.
Ακολουθήστε μας : Twitter | Facebook
turkology.gr Copyright © 2012 All rights reserved.Developed by all-web.gr